ELINE. Michelle Visser bezoekt op 22 mei Bibliotheek Hengelo om haar nieuwe historische roman ‘Eline’ te presenteren aan het publiek. Toegang voor dit evenement is gratis.
Inmiddels heeft Michelle Visser (foto) al een mooie lijst met geschreven boeken op haar naam staan. In 2005 besloot zij om haar droom achterna te gaan en is sinds die tijd actief als schrijfster. In 2012 bracht zij haar debuutroman ‘Veronique’ uit. Sindsdien bracht zij meerdere romans uit, voornamelijk historische romans. Dat dit niet zonder succes is, is ook al bewezen. Zo won zij met haar roman ‘Opstand’ in 2015 de award ‘Overijssels boek van het jaar 2014’ en schreef zij meer dan alleen romans. Zo schreef ze een kort toneelstuk, ‘Kerstengel’, op verzoek van het Hengelose gezelschap Big Tyms.
Eline
Nederland is neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar toch heeft de oorlog grote invloed op het dagelijks leven. Het leger bewaakt al jaren de grenzen, er is schaarste aan van alles en familie en vrienden in buurlanden zijn hun leven niet zeker. In 1918 vertrekt Elines echtgenoot voor langere tijd naar Drenthe om daar archeologisch onderzoek te doen. Eline volgt hem, met hun kinderen, en verruilt het moderne Leiden voor een heel andere versie van Nederland. In het streng gelovige dorp wordt ze niet door iedereen met open armen ontvangen, toch maakt ze er vrienden. Langzamerhand krijgt ze meer waardering voor de dorpsbewoners en hun manier van leven. De armoede in de veenkoloniën raakt haar diep, en dan breekt de Spaanse griep uit. De epidemie treft Drenthe hard, en Eline helpt de plaatselijke arts waar ze kan. Ondertussen is Nederland een natie in verandering: het algemeen kiesrecht wordt ingevoerd, ook voor vrouwen, en socialisten eisen hun plaats op. Als Eline en haar gezin terugkeren naar Leiden, zijn ze allen veranderd door hun ervaringen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven van voorheen oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?
woensdag 22 mei | Aanvang 20:00 uur | Bibliotheek Hengelo | Gratis toegang